josephiners

VECKA 33

Ny helg och ny vecka, vi går in i vecka 33 nu. Woah, vad tiden springer iväg! Min gravidhjärna hänger inte med i svängarna haha :)

Vad som händer i vecka 33:

Barnets utveckling

Bebisen ökar snabbt i sin vikt och väger nu runt 2kg och är omkring 45 cm lång. Det finns vanligtvis gott om fostervatten, närmare 1 liter. Vattnet hjälper bebisen att kunna röra på sig och att inte livmodern trycker direkt på bebisen. Bebisen uppfattar ljus och mörker samt natt och dag. Om bebisen skulle födas nu skulle han/hon behöva lite andnigshjälp i några veckor, hjälp med att få i sig mer näring och även värme för att må bra. (Så mini får inte komma ut än! Gärna nån vecka innan BF eller på BF-dagen då hon är färdigbakad, man vill helst inte gå längre än nödvändigt med en mage.)

I gravidkroppen
Magmåttet som barnmorskan kontrollerar vid besöken varierar från person till person då alla graviditeter är väldigt olika. Måttet påverkas av bebisens storlek, mängden fostervatten och hur barnet ligger i livmodern. Måttet säger inte så mycket om hur stor bebisen egentligen är, utan visar bara på att bebisen växer. (Senast jag mätte magen hos barnmorskan så gick kurvan ner lite, men barnmorskan sa ändå att den låg inom det normala. Min mage har inte varit så stor och är inte superstor än heller för den delen, men man vet ju inte. Det kanske gömmer sig en rejäl bebbe där inne ändå).

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas