josephiners

5 saker om min graviditet

1. Märkte direkt att något var annorlunda med min kropp när jag kom på att jag var gravid. Hade inte fått mensen men fick mensvärk som vanlig innan mensen skulle komma, men den kom aldrig. Därefter kände jag av mensvärken igen en andra gång (vilket jag aldrig gör, känner bara av en gång). Då slog det mig att något är inte som det brukar med kroppen och jag tänkte direkt att jag måste vara gravid. Så jag åkte och köpte ett graviditetstest och smög in på toa direkt när jag kommit hem och testade för jag var så himla ivrig, kunde inte vänta en dag ens. Jag var ju bara tvungen att veta om min magkänsla var rätt! Väntade spänt på resultatet och fick två streck, jag kollade på stickan och fattade ändå ingenting. Fick typ en chock och gick ut till H som satt i vardagsrummet och visade honom testet jag nyss tagit. Han blev genast glad och frågade om det verkligen var positivt, vilket det var! Och han brast ut "jag ska bli pappa!". Jag satt i soffan, också glad såklart men fortfarande chockad över beskedet haha. Vi åkte till affären och köpte två test till för jag kunde ju inte bara lita på ett test! Allihopa visade samma resultat, positivt! :)

 

2. Innan första ultraljudet var jag orolig och nervös att ultraljudet inte skulle visa någon bebis, eller att hjärtat inte slog. Så H försökte lugna mig med att allt säkert är bra, men jag var så sjukt nervös innan. Det var så otroligt häftigt att se den lilla busa omkring där inne första gången. Jag kommer ihåg hur hon spexade och stod upp och sträckte på sig och snurrade runt, så häftigt att se! Det sjuka var ju att hon höll full låda där inne, men att jag inte kunde känna någonting än. Barnmorskan flyttade även BF datumet här från 3 juli till 30 juni. Det var inte förens efter detta första ultraljudet jag kunde börja förstå att det är en bebis i min mage och att det är på riktigt! Här är en bild från första ultraljudet som vi gjorde i vecka 12, lilla mini :) Efter detta ultraljudsbesöket så åkte vi och köpte de första kläderna till mini för att fira att allt såg bra ut 

3. Jag började må illa och tappa aptiten runt vecka 14 fram till vecka 19 ungefär. Jag spydde aldrig men jag kunde känna sån extrem illamåendekänsla så jag fick klökningar så fort jag blev hungrig, kände någon äcklig lukt eller såg rått kött. Jag hade svårt att äta den maten jag vanligtvis gillade, tacos gick tillexempel inte ner! Vilket är min favorit, alla dagar i veckan. Allt kött var väldigt svårt att få ner så jag åt mycket vegetariskt och mycket frukostmat runt dessa veckorna. Piggelin och twister fick jag cravings på under denna tiden :)

4. Jag var extremt trött i början och kunde somna flera gånger om dagen, kunde slumra till i soffan bara sådär från ingenstans. Det var då jag hade behövt en Celsius för att piggna till. Det är det jobbigaste, att fått avstå från Celsius som var mitt livselixir. Jag drack det istället för kaffe innan jag blev gravid och var helt beroende (av koffeinet såklart). Jag valde att avstå att dricka energidryck under hela graviditeten just på grund ut av den höga koffeinhalten.

5. Vid RUL (rutinultraljudet) var vi så nyfikna på att se mini igen, jag var nervös innan igen (såklart) och ville bara att all skulle se bra ut i mätningarna. Vi valde även att ta reda på könet om det gick, för vi var så nyfikna på allt om den där lille busen inne i magen. Det var inte så att vi önskade oss något av könet mer eller mindre men ju mer information vi fick om bebisen, desto verkligare blev det. Ovan ser ni en bild från RUL :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas