josephiners

GLOSSYBOX

Fick hem ett paket från glossybox idag, fick det i 25 års present av min syster och hennes pojkvän. Så rolig present, alltid kul med lite vardagslyx :)
månadens box innehöll inte de mest glammiga produkterna men en del passar bra att packa ner i förlossningsväskan iallafall, så det är ju perfekt!

TODAYS

Blev bjuden på brunch idag av H, fick bland annat det i födelsedagspresent av honom :) riktigt gott var det! Jag älskar att äta brunch då och då, för att lyxa till helgen.

vecka 36

Då går vi in i vecka 36 idag :) har ett väldigt smidigt extrabord som ni ser på bilden haha. Nu när det närmar sig börjar jag längta mer tills mini är här, vem är du? hur ser du ut? vem är du lik? jag är så nyfiken på dig lilla hjärtat   

Förra veckan var jag på besök hos vår barnmorska och allt såg bra ut som vanligt, alltid lika skönt att få det bekräftat. Barnmorskan kände även på magen och kunde säga att mini låg med huvudet neråt nu men fortfarande var rörlig :) så hoppas hon stannar i den positionen så det inte behövs göras ett vändningsförsök.

Detta händer i vecka 36:

Barnets utveckling

Fostret börjar förbereda sig på att födas, det tränar andning flera gånger under dagen men inte under djupsömn. Fostret har nu längre perioder av både sömn och aktivitet. Det rör sig lika ofta som tidigare men eftersom det är trångt i livmodern så kan barnet inte ta ut svängarna på samma sätt. Istället för puffar gör fostret mer svepande rörelser. Fostret ökar i vikt med ungefär 14 gram fett varje dag och väger runt denna veckan 2,6 kg. Nu ökar inte fostervattensmängden mer utan minskar snarare då gravidkroppen absorberar en del av det.

 

I gravidkroppen

Magen kan börja sjunka ner lite och det kan bli lättare att andas. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Detta beror på att livmodern trycker på urinblåsan. För en del gravida läcker det råmjölk ur brösten fast bebisen ännu inte är född. Barnet får all sin näring via moderkakan och det är därför bra att äta varierad och nyttig mat.

 

 

NEW IN

Blev lite shopping igår, lite till mini som jag spanat in och ett par sommarskor till mig själv :) skorna är från Scorett, så sköna och snygga!

Dagens mellanmål islatte med melon och jordgubbar, en chokladbit tillkom med ;) snart bär det av till barnmorskan för kontroll, hoppas på att allt fortfarande ser bra ut! Såå härligt med ledig dag imorgon med, ska bara ta det lugnt och njuta av ledigheten 

GRAVIDFOTOGRAFERING v35 ❥

Här ser ni några av bilderna från dagens lilla fotografering. Min syster var så snäll och agerade fotograf, så kul att föreviga magen med så fina bilder i naturen . Jag ska nog göra ett litet fotoalbum sen med text och bilder från början av graviditeten fram till slutet, samt bilder av hur vi har förberett oss för bebis ankomst. Tänker att det kan vara kul att titta i sen om några år!

 

Nu har vi även gått in i vecka 35 vilket innebär:

Barnets utveckling
Bebisen väger cirka 2,4 kg och är ungefär 47cm långt, många barn har nu lagt sig med huvudet nedåt. Bebisen sväljer foster vatten, kissar och övar på att gå igång matsmältningen. Bebisen har lagt på sig mer fett, huden är tjockare och slätare. Huden är rikligt täckt av skyddande fosterfett. Om barnet skulle födas nu kan det vara så insmort i fett att huden upplevs som vit och kladdig och allt fosterfett.

I gravidkroppen
Livmodern har vuxit sig så hög att den når upp under revbenen, en del gravida kan uppleva att det gör ont över revbenen. Att sträcka på sig kan avlasta trycket. Såhär långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp vilket kan bidra till ryggont. Bebisen trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det oftare lättare att andas igen. 

25 år!

Dagen började med att jag fick 25 rosor och frukost på sängen

Sedan bar det av hem till mina föräldrar för födelsedagslunch 

Därefter blev det paketöppning och tårta hemma hos ossLite av festdekorationen hemma hos oss inför kvällens firande med mina närmaste vänner Här är några av mina fina presenter, så tacksam för allt jag fått och alla som uppvaktade mig igår! Hade en riktigt bra dag :) 

VECKA 34

Barnets utveckling
Nu väger bebisen cirka 2,3kg och är ungefär 46 cm lång. De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sig bra utan kuvös och kan ofta klara av sin andning bra. De är fortfarande ömtåliga och kan behöva hjälp med att få i sig näring och att hålla värmen. Många barn ligger med huvudet nedåt nu och lyssnar till hjärtslag, kurrande mage och andra kroppsljud. Det är därför inte så konstigt att många barn har svårt att ligga själva och sova efter födseln, de vill gärna fortsätta med att vara nära och lyssna till kroppsljud.

I gravidkroppen
Livmodern tränar inför förlossningen vilket kan kännas av i form av förvärkar. En del upplever svaga förvärkar, andra mer intensiva och en del känner inte av något alls. Men om man känner med handen utanpå magen kan man känna att den plötsligt drar ihop sig och blir spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig sedan nedåt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet, de varar även längre än sammandragningar.

 

 

SUMMER VIBES

 

BABYSHOWER ❤


Snacka om att jag blev överraskad igår av mina nära och kära som hade styrt upp en Babyshower! Jag var på stan med en av mina vänner och käkade lunch medan de andra hade åkt hem till mig och styrt upp babyshowern. Anade ingenting faktiskt! Blev så överraskad och glad när jag kom hem och såg alla :) Såå himla fint de fixat med dekorationer, lekar, mat, presenter, ja allt! Så tacksam för gårdagen ❤ ❤ 

 

POSTERS

Hur fina är inte dessa posters? Fick hem dessa som en gåva från Posterstore, de har så mycket fint! Roligt att förändra stilen hemma lite då och då genom att byta ut småsaker. Det är dem små detaljerna som gör helheten ;)

PREGOPROBLEMS

Magen börjar bli så pass stor att man får ett extra bord, smidigt!

Att bara resa sig upp från golvet är numera ett träningspass!


Folk anser att det är helt okej att kommentera ens kropp hej vilt när man är gravid. Undra om de uppskattar en kommentar tillbaka :) 

Det måste alltid finnas en toa nära till hands, annars går det inte att vara ute!

När man helt enkelt ger upp att plocka upp saker från golvet och låter de ligga kvar :)

Att hitta en skön sovställning är i princip omöjligt, men många kuddar är ett måste ;)

FRUKTFAT

Unnade mig lite gott igår då jag varit hemma på grund ut av ryggont, igår natt var smärtan brutal. Alvedon tog inte ens bort smärtan men dämpade den så att jag kunde sova lite iallafall. Var inne och lämnade prover om det skulle vara något med njurarna men det är säkerligen muskeln som är överansträngd. Nu känns det bättre efter vila, stretching och lite alvedon :) så ska nog bli bra igen! Får tänka mer på hur jag sitter, böjer mig, lyfter saker etc. så att ryggen inte påverkas mer i onödan.

STAYHARD

Fick hem dessa snygga shortsen som en gåva från Stayhard till H i veckan, perfekt nu till sommaren då han älskar marinblått. Han är helnöjd med detta paret, då hans andra shorts har blivit så slitna. Så det var ju perfekt! Han tyckte även det var kul med en sida som har mode för män då det inte finns så många. Ni hittar märket "William baxter" här.

MIN ONSDAG

Blev bjuden på fika hemma hos Amanda i eftermiddags :) så gott och mysigt, perfekt efter jobbet! Har inte hunnit hälsa på henne sen hon flyttade in i sin nya lägenhet (usch man blir så trött av att jobba heltid..) så det var roligt att se lägenheten nu när hon bott in sig