josephiners

vecka 37

Snart är det läggdags för mig, nu är det bara att kämpa på de tre sista dagarna på jobbet. På fredag jobbar jag min sista arbetsdag sen går jag hem på ledighet fram till februari. Det ska bli såå skönt, för just nu är det tungt. Jag vaggar fram, har ont i höften mer eller mindre varje dag och haltar ibland, ont i svanskotan, ont i ryggen, halsbränna, värk under revbenen, ja ni hör ju alla krämpor haha.. Men jag har haft det väldigt lätt fram tills nu, det känns som att mina krämpor har kommit nu in i det sista vilket jag är helt okej med för nu är det så nära. Men man blir såå trött av att ha ont här och där hela tiden. Jag blir även andfådd av att bara stå upp och prata ibland haha.. näe, nu längtar jag tills att mini kommer ut till oss så att jag kan få min kropp tillbaka och känna mig som vanligt igen, även om jag är oerhört tacksam för att vara gravid och hittills mått så bra som jag gjort :) men nu är min kropp trött!

Just ni är vi inne i vecka 37 och det innebär:

Barnets utveckling
Nu väger bebisen cirka 3kg och är omkring 48 cm långt men det här är väldigt individuellt. Bebisen tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar. (Kan känna mini hicka flera gånger per dag ibland, vilket betyder att hon övar på att dra in fostervatten. Det känns så märkligt, ungefär som en jämn tickande puls, man kan även känna/se det på magen).

I gravidkroppen
Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att bebisen har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. För många har brösten redan börjat producera råmjölk och bäckenet är utvidgat. Många gravida upplever att de har svårt att sova den sista tiden. (Imorgon är det dags för ett besök hos barnmorskan, så vi får se hur mini ligger. Det känns som att magen har sjunkit ännu mer vilket kanske är tecken på att även hon har lagt sig till rätta)

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas