josephiners

Vecka 31


(Lite "must have" produkter från apoteket i brist på andra bilder)

 

Galet vad veckorna bara springer förbi nu, 68 dagar kvar till BF! Hur galet är inte det? Känns som att hela graviditeten gått så fort men det kan väl bero på att det har hänt mycket annat i mitt liv med som examen, nytt jobb, syster har flyttat till Jönköping etc. Något som jag varit lite dålig på är att ta kort på magen, har inte gjort det vecka för vecka. Jag har gjort det när jag haft tid och känt mig fräsch. Planen är att ta mer nu i slutet och att vi även ska gå till en fotograf som kan föreviga magen med riktigt fina bilder! :)

Men men, tänkte passa på att skriva vad som händer just nu i vecka 31

Barnets utveckling
Bebisen väger runt 1,6 kg och är cirka 43cm lång. Naglarna har vuxit till sig på bebisens fingrar och tår.  Bebisen kan se skillnad på ljus och mörker och även känna igen musik som spelas.

I gravidkroppen
Livmodern växer till sig och börjar närma sig revbenens nedre kant. Många känner sig numera otympliga och tunga, viktuppgången är individuell. Lungorna blir starkare och har ökat från en kapacitet på 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Trots det så blir många lätt andfådda. Det är även vanligt att gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt (jotack! det känner jag av numera i benen). Om benen blir svullna och tunga kan stödstrumpor och högläge hjälpa.

En annan sak som jag känner av tydligt nu är hur trångt hon verkar ha det i magen nu, hon stretchar och drar ut sig med händer och fötter. Idag kändes det som att hon skulle trycka ut sig själv ifrån magen haha.. lite underlig känsla.

'

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas