josephiners

Långhelg

Började packa BB väskan lite smått här om dagen, så mysigt :) skönt att börja förbereda med. Bättre att vara ute i god tid än att stresspacka den senare. Jag gillar att ha saker förberett, det ger mig lugn och ro. Men den är inte klar ;) denna handväskan innehåller endast saker till mini sen är tanken att jag ska packa en weekendbag till mig själv med, men den är inte påbörjad än.


Idag är jag såå sjukt trött..vet ej varför, har sovit länge, tagit en powernap och järntablett. Får vila mer helt enkelt och hoppas på att jag känner mig piggare imorgon :) riktigt skönt att ha långhelg iallafall, jag njuter för fullt! Idag går vi förresten in i vecka 32 och jag tycker fortfarande att tiden går såå fort. På onsdag ska vi till barnmorskan igen och lyssna på hjärtljud och mäta magen. 

 

Vad som händer i vecka 32:

Barnets utveckling

Bebisen väger nu cirka 1,8kg och är runt 44 cm lång. Vissa bebisar har redan lagt sig med huvudet nedåt men det kan dröja lite längre. Några få bebisar fortsätter att liga med rumpan neråt ända till förlossningen. Vanligast är att bebisen lägger sig med huvudet neråt tidigt bland förstföderskor. (Får se när mini lägger sig med huvudet neråt, känns som att hon fortfarande ligger som en ostbåge och rör sig på både höger och vänster sida).
Bebisen börjar nu bli förs stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar. (Det känner man av, och magen rör sig i olika former när hon flyttar runt där inne).

I gravidkroppen
Magen tar mycket plats och det blir trångt för lungor, urinblåsa och magsäck. Det är inte ovanligt att uppleva förstoppning eller trög mage under den senare delen av graviditeten vilket kan bero på flera olika orsaker som hormoner, järntabletter, tryck från livmodern eller stillasittande. Att röra på sig mer, dricka vatten och äta fiberrik mat kan hjälpa.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas