josephiners

Långhelg

Började packa BB väskan lite smått här om dagen, så mysigt :) skönt att börja förbereda med. Bättre att vara ute i god tid än att stresspacka den senare. Jag gillar att ha saker förberett, det ger mig lugn och ro. Men den är inte klar ;) denna handväskan innehåller endast saker till mini sen är tanken att jag ska packa en weekendbag till mig själv med, men den är inte påbörjad än.


Idag är jag såå sjukt trött..vet ej varför, har sovit länge, tagit en powernap och järntablett. Får vila mer helt enkelt och hoppas på att jag känner mig piggare imorgon :) riktigt skönt att ha långhelg iallafall, jag njuter för fullt! Idag går vi förresten in i vecka 32 och jag tycker fortfarande att tiden går såå fort. På onsdag ska vi till barnmorskan igen och lyssna på hjärtljud och mäta magen. 

 

Vad som händer i vecka 32:

Barnets utveckling

Bebisen väger nu cirka 1,8kg och är runt 44 cm lång. Vissa bebisar har redan lagt sig med huvudet nedåt men det kan dröja lite längre. Några få bebisar fortsätter att liga med rumpan neråt ända till förlossningen. Vanligast är att bebisen lägger sig med huvudet neråt tidigt bland förstföderskor. (Får se när mini lägger sig med huvudet neråt, känns som att hon fortfarande ligger som en ostbåge och rör sig på både höger och vänster sida).
Bebisen börjar nu bli förs stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar. (Det känner man av, och magen rör sig i olika former när hon flyttar runt där inne).

I gravidkroppen
Magen tar mycket plats och det blir trångt för lungor, urinblåsa och magsäck. Det är inte ovanligt att uppleva förstoppning eller trög mage under den senare delen av graviditeten vilket kan bero på flera olika orsaker som hormoner, järntabletter, tryck från livmodern eller stillasittande. Att röra på sig mer, dricka vatten och äta fiberrik mat kan hjälpa.

 

 

Vecka 31


(Lite "must have" produkter från apoteket i brist på andra bilder)

 

Galet vad veckorna bara springer förbi nu, 68 dagar kvar till BF! Hur galet är inte det? Känns som att hela graviditeten gått så fort men det kan väl bero på att det har hänt mycket annat i mitt liv med som examen, nytt jobb, syster har flyttat till Jönköping etc. Något som jag varit lite dålig på är att ta kort på magen, har inte gjort det vecka för vecka. Jag har gjort det när jag haft tid och känt mig fräsch. Planen är att ta mer nu i slutet och att vi även ska gå till en fotograf som kan föreviga magen med riktigt fina bilder! :)

Men men, tänkte passa på att skriva vad som händer just nu i vecka 31

Barnets utveckling
Bebisen väger runt 1,6 kg och är cirka 43cm lång. Naglarna har vuxit till sig på bebisens fingrar och tår.  Bebisen kan se skillnad på ljus och mörker och även känna igen musik som spelas.

I gravidkroppen
Livmodern växer till sig och börjar närma sig revbenens nedre kant. Många känner sig numera otympliga och tunga, viktuppgången är individuell. Lungorna blir starkare och har ökat från en kapacitet på 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Trots det så blir många lätt andfådda. Det är även vanligt att gravida känner av att kroppen innehåller mer vatten än vanligt (jotack! det känner jag av numera i benen). Om benen blir svullna och tunga kan stödstrumpor och högläge hjälpa.

En annan sak som jag känner av tydligt nu är hur trångt hon verkar ha det i magen nu, hon stretchar och drar ut sig med händer och fötter. Idag kändes det som att hon skulle trycka ut sig själv ifrån magen haha.. lite underlig känsla.

'

HELGEN


Älskar att lyxa till helgerna med lite godare frukost :) just nu är jordgubbar favoritsnackset, längtar tills det kommer in svenska jordgubbar. Kommer köpa på mig så att det alltid finns hemma haha..

 

+

I helgen har jag tagit det lugnt och börjat tvätta minis kläder, ska så småningom börja packa BB väskan så det är skönt att få kläderna fräscha. Inte alltid man hinner med att köra flera maskiner på en helg så det gäller att passa på! :)

FÖRÄLDRALEDIGHET

Nu har jag ansökt om föräldrapenning hos försäkringskassan, planen är att jag ska vara hemma i cirka 8 månader med mini sen ska H ta över och vara föräldraledig :) blir nog bra! Så nu har jag bara 7 jobbveckor kvar. Sommaren och BF känns fortfarande ganska långt bort men 7 veckor kommer gå så fort! Förhoppningsvis orkar jag jobba in i det sista då jag har mått bra hela graviditeten hittills :) 

BARNRUM

Minis lilla hörna i sovrummet börjar bli färdigt :) ska köpa någon söt poster och lite wallstickers med sen så är det tipptopp. Så mysigt att det snart kommer ligga en liten mini här, i min gamla babykorg som jag haft när jag var liten. Häftigt! :)

Vecka 29

Nu är vi inne i vecka 29 och mini väger ca 1,2 kg och är 40 cm lång. Bebisen är nu tillräckligt stort för att kunna sparka på revbenen och även slå mot urinblåsan på mamman. Jag har dock inte upplevt så kraftiga sparkar (tack o lov) men kan känna att det trycker på mer än vanligt på urinblåsan ibland ;) mini är rätt lugn i magen, rörelser varje dag men det är inte ofta det är disco inne i magen. Så jag har aldrig blivit öm av så kraftiga sparkar, vilket är skönt. Det finns fortfarande gått om plats i livmodern, även om det börjar bli allt trängre. och snart kan bebisen lägga sig med huvudet neråt. Bebisen kan även drömma nu, så häftigt :)

 

FRIYAY


Lite vårkänsla här hemma med fräscha blommor

Tog en promenad ner till stan igår och fikade med Paulina ute i solen :) så skönt att kunna sitta ute!

NEW HAIRSTYLE

I onsdags fixade jag mitt hår hos bästa Cornelia, så nöjd. Mitt hår var katastrof, utväxten var allt för lång och topparna var slitna. Ljusade upp håret med kalla slingor så det blir en mer naturlig kall look. Nu känner jag mig mycket fräschare! :)

LIGHT PINK

Köpt mig en ny vårkappa från Bikbok i ljusrosa :) så fin är den! Hoppas solen tittar fram i helgen så man får användning av den

 

LÖRDAG

Gjorde fynd på Kappahls rea igår, ett par byxor och en tunnare stickad filt :) fick även 20% på reapriset! Riktigt nöjd.
Nu ska jag göra mig i ordning för att åka en runda till IKEA ska köpa lite till mini och även till jobbet då vi ska göra om lite på avdelningen! :)

Ha en trevlig lördag!

Upp